Nytt ERP system: ─ Et omstillingsprosjekt som vil påvirke oss i mange år fremover

 ─Å skulle bytte ERP system er ingen liten avgjørelse, det har vært en lang prosess. Valget vi tar nå vil påvirke bedriften i mange år fremover, forteller daglig leder i UMF, Olaf Ødegård.

Er navet i bedriften

Enterprise Resource Planning (ERP) skal ivareta alle prosesser i verdikjeden til en bedrift. Alle bedriftens prosesser som for eksempel salgsarbeid, innkjøp, prosjektoppfølging, produksjon, lagerbeholdning samordnes inn i en og samme løsning. I tillegg integreres alle varianter av programvare som brukes, inn i den samme løsningen.

─At vi nå velger å gå over til Monitor G5 har vært en stor avgjørelse for oss. Dette vil påvirke oss i mange år fremover. Dette er ikke et IT-prosjekt, men snarere et utviklings- og omstillingsprosjekt.

─ Det har vært en formidabel utvikling på ERP-systemer de siste fire til fem årene. Den løsningen vi har valgt er fremtidsrettet og sikrer oss en god posisjon for ytterligere utvikling i årene som kommer. Å kunne koble CNC-maskinene opp mot systemet og å bruke sanntidsdata, er noe vi har sett frem til, utdyper Ødegård.

Løsningen vi har valgt er fremtidsrettet og sikrer oss en god posisjon for ytterligere utvikling. 

Olaf Ødegård – Daglig leder, Uvdal Maskinfabrikk. 

Flere kandidater på bordet

Prosessen med å bytte fra nåværende til nytt system er ingen liten oppgave. Omstillingen er noe Uvdal Maskinfabrikk har arbeidet med i flere år allerede.

─Etter en lang og grundig utvelgelsesprosess stod vi igjen med noen få kandidater. Vårt valg falt på Monitor ERP systems og deres G5-versjon av systemet.

Monitor utvikler systemer som er skreddersydd for produksjons- og industribedrifter. Med en svært stor markedsandel i Sverige har de nå valgt å utvide satsningen også i Norge.

─ At de nå satser i Norge ser vi på som utelukkende positivt og vi gleder oss til det videre samarbeidet med Monitor. Jeg må også få skyte inn at Monitor virkelig har satset mye på brukeropplevelsen i tillegg til den gode funksjonaliteten. Det er imponerende at de har klart å få et såpass komplekst og innfløkt system til å fremstå så brukervennlig og enkelt, understreker Ødegård

Uvdal Maskinfabrikk får også tilgang til et nettbasert opplæringsprogram som vil sørge for en smidig overgang til det nye systemet våren 2022.

Lurer du på hva et ERP-system er?

Se denne videoen fra Monitor ERP:

Spesialtilpasset for produksjonsbedrifter

Mikael Ekblom i Monitor ERP forteller at systemet er svært godt tilpasset UMF sine behov.

─ Vi spesialiserer oss direkte inn mot produksjonsbedrifter, dette er vår store styrke. Og sånn sett er UMF en svært god match for oss i Monitor. I Sverige har vi en markedsandel på 43%, og nå som vi satser i Norge forventer vi også en betydelig vekst også her.

Vi spesialiserer oss direkte mot produksjonsbedrifter. UMF er en svært god match for oss. 

Mikael Ekblom – Monitor ERP. 

─ Det unike med Monitor G5 er at alle kunder får eksakt samme versjonen av programmet. Alle har tilgang til de samme funksjonene og verktøyene. Så tilpasser vi brukergrensesnittet slik at det passer hver enkelt bedrift.

─ Dette gjør at vi kontinuerlig kan rulle ut nye oppdateringer og forbedringer slik at systemet aldri blir utdatert, forklarer Ekblom.

Dette er Uvdal Maskinfabrikk

Ta kontakt med oss og følg oss gjerne på Facebook.