UMF leverer smimaskin til Monark

-Den nye smimaskinen er nøkkelen til de nye produktene som vi nå er i gang med å lansere. Mer moderne, mer allsidig og langt mer fleksibelt enn maskinene vi benytter oss av i dag, forklarer daglig leder i Monark Norge, Rune Hellingsrud.

Smimaskin for borstenger

Monark leverer fjellboringsprodukter til blant annet gruveindustri og tunnelprosjekter. Med sine 110 ansatte leverer de boringsprodukter til over 90 land og har et stort marked på det amerikanske kontinentet.

-Maskinen er utviklet for å produsere gjenger for sammenskjøting av flere borstenger. Prosessen foregår ved at enden varmes opp, før den presses ut til en større form med innvendige gjenger. Dette muliggjør at man så kan skjøte sammen flere lengder, slik at man kommer dypere inn i fjellet, forklarer Rune.

-Dette er utstyr som skal tåle ekstremt tøffe forhold og hard bruk over mange år, sånn sett så er mange av komponentene overdimensjonert med tanke på hvor mye den skal tåle.

Utviklingsleder, Harald Vrenne.

Trofast samarbeid med UMF

Da den nye produksjonslinjen ved Monarks avdeling i Ockelbo i Sverige ble etablert, ble det fort klart at Uvdal Maskinfabrikk var den foretrukne leverandøren til utviklingen av den nye maskinen.

-Vi har hatt et langt samarbeid med UMF i mange år. De har levert flere produkter til oss i en årrekke, blant annet borkroner og annet utstyr. De er dyktige og sitter fra før på en inngående kunnskap om vår næring, sier Hellingsrud.

Rune Hellingsrud fra Monark.

Måtte overdimensjoneres

Utviklingsleder ved Uvdal Maskinfabrikk, Harald Vrenne forteller også om et godt og konstruktivt samarbeid med Monark.

Gikk du glipp av denne: Nytt ERP system: ─ Et omstillingsprosjekt som vil påvirke oss i mange år fremover

Smimaskin.

-Dette er et utviklingsprosjekt, Monark sitter på inngående kunnskap om behovene i bransjen. Her har vi spilt på hverandres styrker gjennom store deler utviklingsarbeidet og produksjonen. For at Monark skulle få et best mulig produkt ut i andre enden, forklarer Vrenne.

-Maskinen er levert med tre servostyrte hydraulikk-akser og har stor kraftkapasitet, noe som gjør at den er fleksibel og kan benyttes til mange ulike produkter.

-Dette er utstyr som skal tåle ekstremt tøffe forhold og hard bruk over mange år, sånn sett så er mange av komponentene overdimensjonert med tanke på hvor mye den skal tåle, utdyper Harald.